Viktigt att veta A-Ö

Andrahandsuthyrningar – Andrahandsuthyrningar får endast ske efter godkännande av styrelsen. Skäl som kan godkännas är t.ex. tjänst eller studier på annan ort, militärtjänstgörning etc. Normalt beviljas uthyrning på 6 månader i taget, dock totalt max ett år. 

Förråd - Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd samt en matkällare. Lägenheter på plan 1-3 har sina förråd i källaren medan lägenheter på plan 4-7 har sina förråd på vinden.

Förändringar i lägenheten – Mindre förändringar får göras i lägenheten. Du får t.ex. lägga nya golv, sätta upp nya skåp eller byta ut vitvaror i köket. Mer omfattande förändringar såsom att riva väggar eller bygga om avlopp kräver dock styrelsens till-stånd. Vid tveksamma fall kontaktas styrelsen.

För installation av VVS och el skall fackman anlitas. Det finns särskilda instruktioner vid badrumsrenovering för att se till att avloppen som relinats inte skadas.

Hemförsäkring – Föreningen har en kollektiv försäkring som motsvarar det bostadsrättstillägg som boende i bostadsrätt bör ha via sin hemförsäkring. Boende behöver alltså inte teckna denna tilläggsförsäkring själva. 
I vissa fall kan även sanitetsgods och köksinredning ersättas - se villkor.

Kodlås – Ingångarna till trapphuset och sophuset är försedda med kodlås. Koden kan inte användas vid dörrar till trapphusen mellan 21:00 och 06:00 då dörrarna måste öppnas med nyckel.

Medlemskap och boende i Brf Stigberget - Inom ramen för §§ 5-6 i föreningsstadgarna har styrelsen beslutat om följande policy:
1) Föreningen ger inte medlemskap till personer som inte har för avsikt att bosätta sig i den lägenhet till vilken de har köpt bostadsrätten.
2) Föreningen ger bara medlemskap baserat på delat ägande av en bostadsrätt, om ägandet är delat mellan makar, registrerad partner eller sådana sambor på vilka sambolagen tillämpas samt mellan föräldrar/barn även då den ena parten inte har för avsikt att bosätta sig i föreningen.

Namn på brevlådan – Om det dröjer att ditt namn på brevinkastet och på tavlan i entrén kommer upp efter inflyttning kontaktar du styrelsen.

Parabolantenn - Om du vill skaffa parabolantenn får den under inga omständigheter fästas i fasad, fönsterkarm eller balkongens utsida, och inte heller ha någon del utanför balkongräcket.

Ventilation - Samtliga lägenheter är anslutna till central ventilation i kök och badrum. Det är inte tillåtet att installera köksfläkt (som ansluts till ventilationskanalen), eftersom detta blåser in matos till grannarna. Den enda typ av fläkt som får installeras är kolfilterfläkt där den filtrerade luften går tillbaka ut i köket.

För att ventilationen skall fungera i lägenheten måste luft komma in via springventiler som finns i överkanten på fönster i vardagsrum och sovrum. Dessa bör därför hållas öppna även under de kalla årstiderna. En del lägenheter har springventiler även i köksfönster. Dessa bör alltid vara stängda.

 TV & Internet

Gateway/bredbandsrouter och digitalbox hör till lägenheten och skall lämnas kvar vid avflyttning!
 • Alla lägenheter är anslutna till Telias fibernät.
 • Kabel-TV-kanaler (Telia TV & Streaming Bas) samt bredband på 100 Mbs ingår i avgiften till föreningen.
 • Det finns även möjlighet till iP-telefoni utan fast månadskostnad. Kontakta Telia.
 • Om Du vill utöka utbudet av TV-kanaler eller höja hastigheten på bredbandet ska Du kontakta Telia. Viktigt att tala om att Du bor i en fastighet med fiber via Telia då det innebär rabatterade priser!
 • Kontakta ordförande om Du har frågor om TV & Internet. Nås via föreningens mejl: brfstigberget@gmail.com

 Gemensamma tillgångar

........ där alla boende har ett gemensamt ansvar för att hålla god ordning:

 • Stor parkliknande trädgård med bänkar, bord och grillplats
 • Miljöbod för återvinning och sortering av avfall
 • Lekplats med gungor, sandlåda, lekstuga och rutschkana 
 • Hobbyrum 
 • Vid entréerna till samtliga hus finns barnvagns-/rollatorförråd och i källarna till hus 3 och 7 inryms cykelförråd i de befintliga skyddsrummen.
 • I hus 5 finns tvättstuga med tre tvättrum och totalt fem tvättmaskiner, två torktumlare, två stora torkrum samt två mangelrum.
 • I anslutning till tvättstugan finns ett trivselrum med motionscykel och roddmaskin.
 • Därutöver är naturligtvis även entreér, trapphus, vinds- och källargångar gemensamma utrymmen.